Žampiony se smetanou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
26 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony několikrát omyjeme, neloupeme je.
  • 2
    Rozehřejeme máslo, přidáme žampiony, osolíme a opepříme. Dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě a podle potřeby mírně podlijeme.
  • 3
    Když houby změknou, odstraníme pokličku, zredukujeme šťávu a přilijeme smetanu s moukou. Necháme krátce povařit.
  • 4
    Podáváme jako přílohu k telecí pečeni nebo jako samostatný pokrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 5. 11. 2015
Žampiony se smetanou
Báječný recept na úžasně chutnou omáčku. A řekla bych, že se hodí i k jiným masům. Určitě ho doporučuji.