Žampiony se smetanou
40 min.
Ingredience
- 750gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaMouka polohrubá
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 0,5litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
26 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Žampiony několikrát omyjeme, neloupeme je.
- 2Rozehřejeme máslo, přidáme žampiony, osolíme a opepříme. Dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě a podle potřeby mírně podlijeme.
- 3Když houby změknou, odstraníme pokličku, zredukujeme šťávu a přilijeme smetanu s moukou. Necháme krátce povařit.
- 4Podáváme jako přílohu k telecí pečeni nebo jako samostatný pokrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 5. 11. 2015
Žampiony se smetanou
Báječný recept na úžasně chutnou omáčku. A řekla bych, že se hodí i k jiným masům. Určitě ho doporučuji.