Žampióny smažené v pivním trojobalu
25 min.
Ingredience
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 0,5decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 4lžíceStrouhanka
- 30mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z žampiónů odřízneme nožičky, hlavičky očistíme, opláchneme studenou vodou a necháme je okapat.
- 2Okapané hlavičky hub potom postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a solí, a nakonec ve strouhance.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, obalené houby v něm z obou stran osmažíme dozlatova a podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 4. 11. 2015
Žampióny smažené v pivním trojobalu
Dobrý oběd, který potěší především muže. Je sytý a chutný.