Žampiony v avokádové pěně
25 min.
Ingredience
- 160gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůAvokádo
- 15gramůMáta
- 60gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 5gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1gramKmín drcený
- 20mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Klobouky větších žampionů vložíme do sítka, zavěsíme nad hrnec s vroucí vodou a v páře povaříme 10 minut, aby neztratily tvar. Avokádo rozkrojíme, vydlabeme dužinu, vložíme do misky a rozmačkáme vidličkou. Přilijeme smetanu, přidáme posekané mátové lístky, sůl, drcený kmín, mletý pepř a důkladně promícháme.
- 2Na malé talířky nalijeme avokádovou pěnu, doprostřed položíme klobouky žampionů, zakapeme citronovou šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.