Žampiony ve žloutkové omáčce

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony očistíme, nožky odřízneme, kloboučky oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Vložíme je na máslo, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a podusíme 5 minut.
  • 2
    Potom houby zaprášíme moukou, přilijeme vodu a dusíme ještě 10 minut. Šťávu slijeme, rozšleháme do ní žloutky, přidáme houby a znovu prohřejeme. Nakonec přidáme kousek másla a nasekanou petrželku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.