Žampiony ve žloutkové omáčce
40 min.
Ingredience
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 30gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme, nožky odřízneme, kloboučky oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Vložíme je na máslo, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a podusíme 5 minut.
- 2Potom houby zaprášíme moukou, přilijeme vodu a dusíme ještě 10 minut. Šťávu slijeme, rozšleháme do ní žloutky, přidáme houby a znovu prohřejeme. Nakonec přidáme kousek másla a nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.