Zapečená cibulačka
60 min.
Ingredience
- 500gramůCibule
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 4krajíceBageta
- 200mililitrůVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 100gramůSýr Eidam cihla 45%
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kroužky, lehce opečeme na másle. Přidáme 100 ml vývaru, zakryjeme poklicí a dusíme cca 30 minut. Občas podlijeme dalším vývarem, aby se nám cibulka nepřichytila.
- 2K cibuli přilijeme postupně bílé víno, zbytek vývaru, ochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.
- 3Hotovou polévku rozlijeme do misek, podáváme s bagetou, kterou opečeme na pánvi z obou stran a posypeme strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.