Zapečená fazolová kaše

70 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
13 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
16 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Propláchnuté fazole zalijeme studenou vodou a necháme asi 3 hodiny bobtnat. Potom je v téže vodě uvaříme doměkka.
  • 2
    Uvařené fazole prolisujeme s trochou vývaru, osolíme a rozmícháme na kaši.
  • 3
    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekanou petrželku osmahneme na 50 g másla a polovinu směsi vmícháme do fazolové kaše.
  • 4
    Kaši vložíme do zapékací mísy vymazané zbylým máslem, pokryjeme zbylou smaženou cibulí a zapečeme v mírně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.