Zapečená francouzská zelenina s kuřecím masem
45 min.
Ingredience
- Na vytření mísy
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1kusŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 1lžícePetržel hladkolistá
- 200gramůDrůbeží maso pečené
- 1špetkaSůl
- 2špetkyPepř bílý
- 1,5lžícePetržel kudrnka
- Zálivka
- 100mililitrůSmetana 6% (do kávy)
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůSýr Eidam cihla 30%
- 2špetkySůl bylinková
- 2špetkyPepř bílý
- 2špetkyZázvor mletý
- 250gramůZeleninová směs francouzská - mražená
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
17 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
374 mg
Cukr
265 mg
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 190°C. Očištěnou cibuli šalotku a stroužek česneku pokrájíme nadrobno. Omytou petrželku pokrájíme nadrobno. Kuřecí pečené maso pomeleme na masovém strojku, v míse ho promícháme s cibulkou, česnekem, solí a pepřem a petrželkou.
- 2Zapékací mísu si vytřeme olejem. Na dno rozložíme 1/2 mražené francouzské zeleninové směsi. Na ni dáme pomleté kuřecí maso, na maso rozložíme 2/2 zeleninové směsi.
- 3Do misky dáme smetanu ligt, vejce, nastrouhaný sýr, bylinkovou sůl, pepř a 1-2 špetky zázvoru. Směs dobře promícháme, přelijeme zeleninu a dáme ji do vyhřáté trouby péct. Pečeme dozlatova přibližně 20-25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.