Zapečená jahelná kaše se švestkami
70 min.
Ingredience
- 400mililitrůVoda pitná
- 75litrůMléko polotučné
- 300gramůJáhly - loupané proso
- 1špetkaSůl
- 250gramůŠvestky sušené
- 100gramůCukr krupice
- 80gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceTuk rostlinný
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
9201 kcal
Bílkoviny
615 g
Tuky
308 g
Sacharidy
983 g
Vláknina
11 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Jáhly přebereme, prolijeme vroucí vodou a dáme do horké vody se špetkou soli vařit. Když se voda začne vyvařovat, přiléváme mléko, přidáme polovinu másla a pilně mícháme. Před koncem varu vsypeme polovinu cukru.
- 2V mezičase uvaříme sušené švestky, přecedíme, necháme okapat, vypeckujeme a rozpůlíme.
- 3Pekáček vymažeme tukem, na dno dáme polovinu uvařených jáhel, poklademe švestkami a překryjeme zbylými jáhly. Vše zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce a na ně rozložíme pokrájenou druhou polovinu másla.
- 4Pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny až čtyřicet minut. Hotový jahelník sypeme skořicovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.