Zapečená kapusta s goudou
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 40gramůOřechy vlašské
- 100gramůGouda
- 1špetkaSůl
- 400gramůšpecle
- 1kusTymián čerstvý
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 600gramůKapusta růžičková
- 400mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
26 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Růžičkovou kapustu omyjeme a rozpůlíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vlašské ořechy nasekáme. Goudu nastrouháme. Kapustu vložíme do osolené vroucí vody a 2 minuty povaříme. Poté vyndáme, necháme okapat a smícháme s cibulí, ořechy, 50 g sýra a špeclemi. Směs vložíme do připravené zapékací mísy.
- 2Tymián omyjeme, lístky otrháme. Smícháme je s mlékem, vejci, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Směsí přelijeme nákyp a posypeme zbytkem sýra. Dáme zapéct do trouby, po vyjmutí ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.