Zapečená kapusta s goudou

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
26 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Růžičkovou kapustu omyjeme a rozpůlíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vlašské ořechy nasekáme. Goudu nastrouháme. Kapustu vložíme do osolené vroucí vody a 2 minuty povaříme. Poté vyndáme, necháme okapat a smícháme s cibulí, ořechy, 50 g sýra a špeclemi. Směs vložíme do připravené zapékací mísy.
  • 2
    Tymián omyjeme, lístky otrháme. Smícháme je s mlékem, vejci, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Směsí přelijeme nákyp a posypeme zbytkem sýra. Dáme zapéct do trouby, po vyjmutí ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.