Zapečená kaše po staročesku
70 min.
Ingredience
- 3kusyCibulka jarní
- 80gramůSlanina vepřová
- 100gramůAnglická slanina
- 500gramůZelí kysané
- 1lžičkaKmín celý
- 4lžíceMáslo čerstvé
- Bramborová kaše
- 1kilogramBrambory
- 1,2litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 1lžičkaKmín celý
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2,5decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
56 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupané, omyté brambory rozkrájíme na kostičky, dáme do hrnce s 1.2 litrem vody, přidáme sůl, kmín a uvaříme je doměkka. Vaříme přibližně 20 minut, potom z brambor slijeme přebytečnou vodu, přidáme máslo, teplé mléko a vyšleháme hustou kaši.
- 2Očištěnou a omytou jarní cibulku pokrájíme na tenké plátky. Slaninu a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky. Ve větší pánvi rozehřejeme slaninu, po chvilce přidáme anglickou slaninu a krátce osmažíme. Přidáme kysané zelí, ochutíme kmínem a pod poklicí dusíme 10 minut. V druhé pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, na něm osmažíme cibulku dozlatova.
- 3Pekáček vytřeme máslem (2 lžíce), položíme na něj 1/2 bramborové kaše, na ni poklademe kysané zelí, které zakryjeme zbytkem kaše.Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 20 minut dozlatova. Kaši se zelím hned po upečení podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.