Zapečená nakrájená bageta
35 min.
Ingredience
- 4kusyBageta
- 2kusyCibule
- 1hrstPetržel kudrnka
- 2decilitryVývar zeleninový
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1192 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
41 g
Sacharidy
153 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petrželku omyjeme a najemno nasekáme. V pánvi rozehřejeme máslo a nakrájenou cibuli a petrželku na něm lehce osmahneme.
- 2V misce rozšleháme smetanu s vejci, opepříme a osolíme. Bagety příčně rozkrájíme, sýr nakrájíme na plátky.
- 3Zapékací formu vytřeme zbylým máslem a pokládáme do ní střídavě plátek sýra a plátek bagety, kterou pokapeme vývarem a potřeme směsí cibule a petrželky. Tímto způsobem zaplníme formu, a poté zalijeme rozšlehanou smetanou s vajíčky.
- 4Formu vložíme do trouby, předehřáté na 200°C a pečeme 20 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.