Zapečená omeleta se žampióny a sýrem

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
50 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli rozkrájíme na malé kousky, do zlatova osmahneme v pánvi na rozpáleném másle, poté přidáme očištěné a na tenké plátky nakrájené žampióny, kmín, osmahneme do měkka. Ochutíme solí, pepřem a stáhneme ze sporáku.
  • 2
    Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, osolíme přisypeme mouku a dobře rozšleháme. Vlijeme do pánve na rozpálený olej, osmažíme jednu stranu, následně sesuneme na talíř, potřeme připravenou směsí, přeložíme napůl. Naplněné omelety vyskládáme na plech a posypeme jemně nastrouhaným sýrem. Vložíme do horké trouby, při střední teplotě 15 minut zapékáme.
  • 3
    Po upečení rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.