Zapečená omeleta se žampióny a sýrem
25 min.

Ingredience
- Na dohotovení
- 120gramůSýr Parmezán
- 70mililitrůOlej slunečnicový
- Na omeletu
- 8kusůVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
50 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli rozkrájíme na malé kousky, do zlatova osmahneme v pánvi na rozpáleném másle, poté přidáme očištěné a na tenké plátky nakrájené žampióny, kmín, osmahneme do měkka. Ochutíme solí, pepřem a stáhneme ze sporáku.
- 2Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, osolíme přisypeme mouku a dobře rozšleháme. Vlijeme do pánve na rozpálený olej, osmažíme jednu stranu, následně sesuneme na talíř, potřeme připravenou směsí, přeložíme napůl. Naplněné omelety vyskládáme na plech a posypeme jemně nastrouhaným sýrem. Vložíme do horké trouby, při střední teplotě 15 minut zapékáme.
- 3Po upečení rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.