Zapečená pohanka se zeleninou v sýrové omáčce
50 min.
Ingredience
- 200gramůPohanka
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1kusKvěták
- 1kusPórek
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 3lžíceMouka kukuřičná
- 15gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Čedar
- 100mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
18 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
13 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce nasypeme pohanku, zalijeme ji vývarem a přidáme sůl a pepř. Těsně pod bodem varu pak vaříme 10 minut, dokud se nevstřebá všechna tekutina. Poté dáme stranou.
- 2Mezitím v kastrolu smícháme mléko, vodu a sůl. Květák s pórkem 5 až 10 minut povaříme, dokud není zelenina měkká. Následně ji přeneseme do zapékací mísy, kde zeleninu lehce pokrájíme. Mléčnou směs po zelenině nevyléváme. Do zapékací mísy přidáme špenát a uvařenou pohanku.
- 3Do mléka po zelenině přidáme mouku, sýr. Mícháme, dokud se sýr nerozteče a omáčka nezačne houstnout. Směs ihned nalijeme do zapékací mísy.
- 4Pokrm pečeme v troubě nebo pod grilem, dokud není povrch lehce nahnědlý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.