Zapečená rajčata s parmezánovou drobenkou
35 min.
Ingredience
- 250gramůRajčata
- 50gramůSýr Parmezán
- 15gramůBazalka
- 10gramůOlej olivový extra panenský
- 20mililitrůBalsamico ocet
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka polohrubá
- 5gramůSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
32 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rajčata nakrájíme na kostičky, bazalku posekáme najemno, parmezán nastrouháme.
- 2Rajčata zalijeme olejem, zakapeme octem, osolíme, promícháme a nasypeme do zapékací misky.
- 3Smícháme parmezán s moukou, přidáme měkké máslo a promícháme, až vznikne drobivé těsto. Rajčata posypeme bazalkou, zasypeme drobivým parmezánovým těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova.
- 4Pokrm necháme částečně vychladnout, rozdělíme na dva talíře a podáváme jako teplý předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 20. 7. 2017
Zapečená rajčata s parmezánovou drobenkou
Máme rajčata velice rádi😉