Zapečená rajčatová cibule
40 min.
Ingredience
- 750gramůCibule
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1šálekHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 75gramůSýr Eidam cihla 40%
- 4lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
25 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a podusíme na polovině másla. Osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak (nebo kečup) a chvíli dusíme. Zalijeme trochou vývaru, pod pokličkou dusíme do měkka.
- 2Potom cibuli posypeme nastrouhaným sýrem, poklademe vločkami zbylého másla a vložíme do trouby pod gril krátce zapéci.
- 3Podáváme jako přílohu k minutkovým játrům, roštěnkám a hovězím plátkům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.