Zapečená rebarbora s jahodami
30 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1000gramůReveň (Rebarbora)
- 80gramůCukr krupice
- 3lžíceKrupice dětská
- 50gramůMascarpone
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1kusCukr vanilka
- 1kusMeduňka
- 250gramůJahody zahradní
- 125mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
6 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Omytou rebarboru oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Svaříme 125ml vody s cukrem a rebarboru povaříme asi 2 minuty. Vyjmeme ji, necháme okapat a vložíme do zapékací mísy.
- 2Cukrovou vodu povaříme ještě 4 minuty, přidáme mléko, uvedeme do varu a vmícháme krupici. Po 2 minutách varu přidáme mascarpone.
- 3Z bílku ušleháme pevný sníh, žloutek vmícháme do krupice. Přidáme sníh, citronovou kůru, nalijeme na rebarboru a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut.
- 4Omyté jahody rozmixujeme s vanilkovým cukrem a podáváme se zapečenou rebarborou. Každou porci ozdobíme lístkem meduňky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.