Zapečená rýže s jablky
45 min.
Ingredience
- 400gramůJablka
- 180gramůRýže loupaná
- 60gramůCukr krupice
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2lžíceCukr moučkový
- 750mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
25 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Spařenou rýži vložíme do máslem vymaštěného pekáčku a zalijeme mírně osoleným a oslazeným mlékem. Poklademe vločkami másla (40 g) a pečeme v mírně vyhřáté troubě.
- 2Když začne rýže houstnout, přidáme do ní oloupaná, jádřinců zbavená a na kousky nakrájená jablka. Pokrm dopečeme.
- 3Rýži podáváme posypanou moučkovým cukrem a skořicí a pokapanou rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.