Zapečená sázená vejce
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyRajčata
- 30gramůMáslo čerstvé
- 3gramySůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 100gramůMoravské uzené maso
- 2decilitryVíno červené
- 1litrVoda pitná
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 4plátkySýr Čedar
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
20 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na pekáč si připravíme 4 zapékací sáčky, do každého vložíme půlku rajčete. Na pánvi na rozpáleném másle osmahneme nakrájenou cibulku nadrobno, uzené maso, osolíme, opepříme, za stálého míchání přilijeme víno a přisypeme strouhaný sýr. Na mírném ohni chvíli povaříme a stále mícháme, aby se nám vytvořila konzistentní hmota. Tu potom rozdělíme do jednotlivých sáčků a dáme zapéct asi na 10 minut do středně vyhřáté trouby.
- 2Mezitím si připravíme sázená vejce. Do 1 litru vody přilijeme lžíci citronové šťávy a přivedeme ji k varu. V té chvíli do ní opatrně vyklepneme vejce tak, aby se neoddělil žloutek. Hlídáme a jakmile se bílek srazí a vytvoří obal, vejce vyjmeme a vložíme na půlku rajčete do zapékacího sáčku. Zakryjeme plátkem sýra a znovu dáme zapéct, dokud se sýr na vejci nerozteče. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.