Zapečená telecí filátka
40 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 120gramůLanýž
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrVíno bílé
- 1decilitrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
26 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
635 mg
Cukr
240 mg
Postup přípravy
- 1Z omytého telecího masa nakrájíme menší filety, mírně je po obou stranách naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Maso opečeme po obou stranách na másle dozlatova. Zalijeme vínem a vodou a dusíme asi 5 minut. Potom maso vyjmeme a urovnáme do zapékací mísy.
- 2Omáčku opepříme a přidáme tence nakrájené lanýže, chvíli podusíme a omáčku přelijeme přes filátka v míse. Povrch posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem.
- 3Pokrm zapékáme v troubě při 220 stupních Celsia, až se sýr roztaví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.