Zapečená thajská rýže s masem a ananasem
60 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová kýta
- 150gramůCibule
- 250gramůRýže
- 10gramůSůl
- 1litrVoda pitná
- 2gramyHřebíček
- 100gramůPaprika červená
- 300gramůAnanas
- 150gramůBambusové výhonky konzervované
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 50mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
32 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Ve woku rozpálíme arašídový olej a osmahneme na něm cibulku, pokrájenou nadrobno. Přidáme propláchnutou rýži, hřebíček, sůl a krátce orestujeme. Vmícháme na kostičky rozkrájené maso a necháme ještě chvíli opékat, až se zatáhne. Promícháme, přendáme do pekáče a zalijeme vodou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 2Zatím nakrájíme očištěnou papriku na proužky a smícháme v míse spolu s pokrájenými bambusovými výhonky, které jsme nechali okapat a malými kousky ananasu. Upečené maso s rýží promícháme se salátem, podáváme pokapané sójovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.