Zapečená vejce s mletým masem
55 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůHovězí maso mleté
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
- 100gramůCibule
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůMléko polotučné
- 40mililitrůHovězí vývar základní
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
24 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
728 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a osmahneme. Zalijeme mlékem, vývarem, osolíme, opepříme a povaříme do zhoustnutí. V pánvi rozpálíme olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, zpěníme, přiložíme mleté maso a osmažíme. Masovou směs rozdělíme do čtyř malých zapékacích formiček, do každé rozklepneme jedno vejce a vložíme na 5 minut do trouby, aby vejce ztuhla. Zalijeme omáčkou z rendlíku, poté pečeme dalších zhruba 15 minut. Krátce před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.