Zapečená vejce s mletým masem

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
24 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
728 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V rendlíku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a osmahneme. Zalijeme mlékem, vývarem, osolíme, opepříme a povaříme do zhoustnutí. V pánvi rozpálíme olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, zpěníme, přiložíme mleté maso a osmažíme. Masovou směs rozdělíme do čtyř malých zapékacích formiček, do každé rozklepneme jedno vejce a vložíme na 5 minut do trouby, aby vejce ztuhla. Zalijeme omáčkou z rendlíku, poté pečeme dalších zhruba 15 minut. Krátce před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem a dopečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.