Zapečená vejce s vepřovými ledvinkami
125 min.
Ingredience
- 250gramůVepřové ledvinky
- 500mililitrůMléko polotučné
- 1kusCibule
- 40gramůMáslo čerstvé
- 6kusůVejce slepičí
- 3lžíceRajčatová šťáva
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
31 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
461 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ledvinky dobře očistíme, zbavíme blan, tuku, močovodů a nakrájíme na nudličky. Poté necháme ledvinky alespoň 1 hodinu namočené v mléce. Mléko slijeme a ledvinky propláchneme několikrát ve vodě a necháme okapat. Cibuli nakrájíme najemno, zapékací mísu vymažeme máslem.
- 2Na oleji zpěníme cibuli, přimícháme ledvinky a za stálého míchání smažíme ze všech stran, až se vysmahne všechna tekutina. Na závěr do ledvinek vmícháme sůl, pepř a ledvinky vložíme do zapékací mísy. Povrch urovnáme a na ledvinky rozklepneme vejce a v předehřáté troubě zapečeme. Na závěr vejce přelijeme rajčatovou šťávou, necháme prohřát a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.