Zapečená vejce s vepřovými ledvinkami

125 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
31 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
461 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ledvinky dobře očistíme, zbavíme blan, tuku, močovodů a nakrájíme na nudličky. Poté necháme ledvinky alespoň 1 hodinu namočené v mléce. Mléko slijeme a ledvinky propláchneme několikrát ve vodě a necháme okapat. Cibuli nakrájíme najemno, zapékací mísu vymažeme máslem.
  • 2
    Na oleji zpěníme cibuli, přimícháme ledvinky a za stálého míchání smažíme ze všech stran, až se vysmahne všechna tekutina. Na závěr do ledvinek vmícháme sůl, pepř a ledvinky vložíme do zapékací mísy. Povrch urovnáme a na ledvinky rozklepneme vejce a v předehřáté troubě zapečeme. Na závěr vejce přelijeme rajčatovou šťávou, necháme prohřát a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.