Zapečená zelenina se sýrem a žampiony
110 min.

Ingredience
- 1kusTykev
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 340gramůŽampiony čerstvé
- 1kusKvěták
- 60mililitrůOlej olivový
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceSýr Parmezán
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř cayenský
- 180mililitrůMléko plnotučné
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 100gramůSýr Čedar
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
471 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
34 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Tykev zbavíme semen, nakrájíme na kousky, pokapeme polovinou oleje a pečeme ji v pekáči asi dvacet pět minut doměkka.
- 2V osolené vodě povaříme květák, scedíme ho, z vývaru si uschováme 180 ml a na zbytku oleje osmažíme plátky žampionů pět minut.
- 3Na másle vaříme dvě minuty mouku a pepř, vmícháváme vývar z květáku. Po třech minutách přidáme i mléko. Deset minut směs povaříme, pak ji odstavíme z ohně, přidáme hořčici a nastrouhaný sýr. Popřípadě podle chuti koření.
- 4Tykev smícháme s květákem a rozdělíme je do čtyř ohnivzdorných misek. Na zeleninu poklademe houby a zalijeme je omáčkou. Povrch posypeme sýrem a pečeme je třicet pět minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.