Zapečená zeleninová mísa s červenou řepou
60 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 200gramůČervená řepa
- 200gramůKvěták
- 200gramůFazole červené sterilované
- 100gramůPaprika zelená
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůSmetana zakysaná 14%
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 20gramůKopr čerstvý
- 100gramůSýr Eidam cihla 45%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s vodou vložíme omytou řepu a vaříme ji přibližně 30 minut, záleží na velikosti. Uvařenou scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na pásky.
- 2Květák uvaříme v osolené vodě, měkký rozdělíme na růžičky, také necháme vychladnout.
- 3Zapékací mísu vytřeme máslem, posypeme strouhankou, na dno naskládáme červenou řepu, květák, na tenká kolečka nasekanou papriku, vsypeme fazolky bez vody. Do smetany rozklepneme celé vejce, rozkvedláme, osolíme, opepříme, přidáme nasekaný kopr a suroviny v zapékací míse zalijeme.
- 4Troubu předehřejeme, vložíme mísu a zapékáme 30 minut, aby smetana zezlátla.
- 5Po upečení vyndáme z trouby, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.