Zapečené bifteky s ledvinkami
150 min.
Ingredience
- 15gramůPetržel kudrnka
- 600gramůHovězí kýta
- 300gramůTelecí ledviny
- 300mililitrůBujón hovězí
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 30gramůCibule
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
29 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
416 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na plátky, posypeme solí, pepřem a trochu naklepeme.
- 2Cibuli nakrájíme na kolečka, žampiony na plátky, petrželku posekáme. Ledvinky nakrájíme na slabé plátečky.
- 3Kulatou formu na dorty vymažeme máslem, na dno položíme plátky masa, na ně kolečka cibule a petrželku. Po celé ploše masa položíme plátečky ledvinek a nakonec plátky žampionů. Podlijeme bujónem, zakryjeme alobalem, propíchneme na 4 různých místech a vložíme do trouby. Pečeme 2 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.