Zapečené brambory s mrkvovým pyré

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
707 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory ve slupce dobře omyjeme a dáme je do hrnce, zalijeme vodou a vaříme doměkka přibližně 20-25 minut (podle velikosti a druhu brambor). Pak uvařené brambory scedíme a trochu vychladlé oloupeme, dáme je do mísy, přidáme máslo, sůl a rozmačkáme je téměř na kaši, do které přimícháme omytý, drobně pokrájený kopr.
  • 2
    Mezitím, co se nám vaří brambory, očistíme a omyjeme mrkev s cibulí, pokrájíme ji na malé kousky, dáme do hrnce, zalijeme zeleninovým bujonem a při mírné teplotě vaříme doměkka přibližně 15-20 minut.
  • 3
    Mrkev s cibulí scedíme, ale zachytíme trochu vývaru a s 2 lžícemi vývaru rozmixujeme na pyré. V misce si vymícháme zakysanou smetanu s hořčicí, bílým pepřem a solí (2 špetky).
  • 4
    Do máslem vymazaného pekáče navrstvíme brambory, na brambory rozetřeme mrkvové pyré, které potřeme smetanovou směsí a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct.
  • 5
    Pečeme při 180°C přibližně 30 minut dozlatova. Podáváme jako přílohu (k masu, klobásám..) nebo jako hlavní jídlo se zeleninovou oblohou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.