Zapečené brambory se špenátem a houbami
50 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 4kusyBrambory
- 1litrVoda pitná
- 4kusyŠalotka
- 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 350gramůShiitake houby
- 2lžíceMed včelí
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 2lžíceSherry brandy
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
12 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
11 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Celé, omyté brambory uvaříme do poloměkka, podélně rozkrojíme a vydlabeme.
- 2Na pánvi na oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku a houby Shiitake. Přidáme nasekaný česnek a omyté špenátové listy. Po chvíli přilijeme med smíchaný s sherry.
- 3Připravenou směsí naplníme vydlabané brambory, povrch posypeme rozdrobeným sýrem a pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.