Zapečené brambory v domácí pekárně
50 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 1litrVoda pitná
- 100gramůUzené maso vařené
- 3kusyMrkev kořen
- 2kusyCibule
- 1kusPórek
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOlej rostlinný
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, oškrábeme, uvaříme téměř do měkka a nakrájíme na plátky.
- 2Mrkev omyjeme a oškrábeme, cibuli oloupeme. Mrkev, cibuli a pórek nakrájíme na kolečka, krátce podusíme. Uzené maso nakrájíme na kousky.
- 3Sýr nastrouháme, vejce rozšleháme.
- 4Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Formu bez nasazených míchadel vyložíme pečicím papírem, který zlehka potřeme olejem.
- 5Na dno a po stranách formy položíme kolečka brambor, na ně část zeleninové a masové směsi. Pokryjeme další vrstvou brambor, na ně opět zeleninu s masem, tak pokračujeme do vyčerpání surovin.
- 6Horní vrstva by měla být tvořena bramborovými plátky. Nakonec zalijeme rozšlehanými vajíčky.
- 7Formu se surovinami vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a střední kůrku, pekárnu zapneme.
- 8Po ukončení programu pekárnu vypneme, formu v rukavicích vyndáme, zapečené brambory rozdělíme na talíře. Podáváme horké, posypané nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.