Zapečené broskve s citronem a bazalkou
35 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej stolní
- 12kusůBroskve
- 30gramůCukr krupice
- 40gramůMáslo čerstvé
- 24kusůBazalka
- 4kusyCitrony
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
9 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 240C.
- 2Připravíme si oloupanou kůru z jednoho citronu a šťávu ze dvou citronů.
- 3Broskve nahoře nařízneme křížem až k pecce, naskládáme do zapékací mísy, položíme na ně kousky másla, posypeme cukrem a ozdobíme polovinou bazalkových lístků.
- 4Nalijeme citronovou šťávu, 2lžíce oleje, 12lžic vody a přidáme citronovou kůru. Vložíme do trouby a pečeme 25minut. Mezitím pravidelně poléváme šťávou.
- 5Upečené broskve naskládáme na mísu a vodu slijeme do kastrůlku. Přidáme k ní šťávu ze zbylých citronů, přivedeme k varu a vaříme dokud nevznikne sirup. Do omáčky přidáme špetku pepře, zbylý olej a lístky bazalky, promícháme a nalijeme na broskve.
- 6Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 3. 9. 2015
Zapečené broskve s citronem a bazalkou
Pro děti, ale i pro dospělé jsou zapečené broskve s citronem krásným zpestřením po náročném dni v práci nebo ve škole. Vůbec nemusíte čekat na zvláštní příležitost, abyste tento recept připravili. Je jednoduchý a pokud máte doma nějakou tu broskvičku, určitě ji nenechte jen tak ležet a tento recept si připravte. Stojí za ochutnání!