Zapečené broskve s citronem a bazalkou

35 min.
Francie
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
9 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 240C.
  • 2
    Připravíme si oloupanou kůru z jednoho citronu a šťávu ze dvou citronů.
  • 3
    Broskve nahoře nařízneme křížem až k pecce, naskládáme do zapékací mísy, položíme na ně kousky másla, posypeme cukrem a ozdobíme polovinou bazalkových lístků.
  • 4
    Nalijeme citronovou šťávu, 2lžíce oleje, 12lžic vody a přidáme citronovou kůru. Vložíme do trouby a pečeme 25minut. Mezitím pravidelně poléváme šťávou.
  • 5
    Upečené broskve naskládáme na mísu a vodu slijeme do kastrůlku. Přidáme k ní šťávu ze zbylých citronů, přivedeme k varu a vaříme dokud nevznikne sirup. Do omáčky přidáme špetku pepře, zbylý olej a lístky bazalky, promícháme a nalijeme na broskve.
  • 6
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 3. 9. 2015
Zapečené broskve s citronem a bazalkou
Pro děti, ale i pro dospělé jsou zapečené broskve s citronem krásným zpestřením po náročném dni v práci nebo ve škole. Vůbec nemusíte čekat na zvláštní příležitost, abyste tento recept připravili. Je jednoduchý a pokud máte doma nějakou tu broskvičku, určitě ji nenechte jen tak ležet a tento recept si připravte. Stojí za ochutnání!