Zapečené broskve s mandlemi

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mandle spaříme vařící vodou, oloupeme a 8 ks oddělíme. Ostatní jemně nastrouháme.
  • 2
    Omyté broskve spaříme vařící vodou, zprudka ochladíme, oloupeme a rozpůlíme. Část dužiny vydlabeme a jemně nakrájíme.
  • 3
    Změklé máslo utřeme se 60g cukru, smícháme s nastrouhanými mandlemi, piškotovými drobečky, dužinou z broskví a citronovou šťávou. Náplň vložíme do půlek broskví a navrch položíme oddělené mandle.
  • 4
    Broskve dáme na pekáč, podlijeme vodou a upečeme v mírně vyhřáté troubě.
  • 5
    Podáváme teplé nebo studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.