Zapečené čínské zelí se zakysanou smetanou
55 min.
Ingredience
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 200gramůŠpekáčky
- 400gramůZelí čínské
- 1kusCibule
- 100gramůZakysaná smetana
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
24 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté čínské zelí nakrájíme na nudličky.
- 2Špekáčky oloupeme, nahrubo nastrouháme a nasucho opečeme v pekáčku. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a chvíli společně opékáme.
- 3Do základu vsypeme čínské zelí, osolíme, opepříme, podlijeme lžící vody a podusíme 5 minut. Promícháme a zalijeme zakysanou smetanou s rozšlehaným vejcem a solamylem.
- 4Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
- 5Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.