Zapečené farfalle s omáčkou z mletého masa

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
20 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, ne zcela doměkka.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a smažíme asi minutu, pak vložíme maso a opékáme až zhnědne. Přilijeme hotovou rajskou omáčku nebo protlak a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu, zpola zakryjeme a vaříme 5 minut.
  • 3
    V míse smícháme ricottu s vejcem a nastrouhaným parmazánem. Těstoviny slijeme a necháme okapat, polovinu dáme do máslem vymazané formy na pečení, na ně dáme směs se sýrem a polovinu rajské omáčky. Navrch nasypeme polovinu nakrájené mozzarelly, na to dáme zbytek těstovin, omáčky a mozzarelly.
  • 4
    Formu zakryjeme alobalem, vložíme ji do vyhřáté trouby na 220 °C a pečeme 15 minut. Pak alobal odstraníme a pečeme ještě 5-8 minut, až povrch zhnědne.
  • 5
    Podáváme přímo z formy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.