Zapečené farfalle s omáčkou z mletého masa
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 300gramůTěstoviny Farfalle
- 1lžíceOlej olivový
- 200gramůHovězí maso mleté
- 200gramůSýr Ricotta
- 2lžíceSýr Parmezán
- 100gramůMozzarella
- 1kusVejce slepičí
- 400mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
20 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě, ne zcela doměkka.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a smažíme asi minutu, pak vložíme maso a opékáme až zhnědne. Přilijeme hotovou rajskou omáčku nebo protlak a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu, zpola zakryjeme a vaříme 5 minut.
- 3V míse smícháme ricottu s vejcem a nastrouhaným parmazánem. Těstoviny slijeme a necháme okapat, polovinu dáme do máslem vymazané formy na pečení, na ně dáme směs se sýrem a polovinu rajské omáčky. Navrch nasypeme polovinu nakrájené mozzarelly, na to dáme zbytek těstovin, omáčky a mozzarelly.
- 4Formu zakryjeme alobalem, vložíme ji do vyhřáté trouby na 220 °C a pečeme 15 minut. Pak alobal odstraníme a pečeme ještě 5-8 minut, až povrch zhnědne.
- 5Podáváme přímo z formy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.