Zapečené fazole s párkem
75 min.
Ingredience
- 500gramůFazole bílé
- 400gramůRajčata
- 300gramůKlobása Dunajská
- 1kusCibule
- 30gramůBazalka
- 1decilitrOlej rostlinný
- 4gramyPepř bílý
- 8gramůSůl
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
43 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Bílé fazole propláchneme a necháme hodinu odmočit. Mezitím na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek dozlatova, přidáme pokrájená rajčata, sůl a bazalku, asi 10 minut povaříme na mírném ohni.
- 2Odmočené fazole uvaříme 30 minut, scedíme, vložíme do mísy, přidáme klobásu nakrájenou na kostičky nebo kolečka, osolíme a promícháme. Směs vložíme do připravených zapékacích sáčků, zalijeme hotovou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme 15-20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.