Zapečené filé na špenátě

35 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
23 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát omyjeme a necháme okapat. Oloupané cibule nakrájíme na plátky a necháme zesklovatět na másle. Přidáme špenát, sůl, pepř a pod pokličkou dusíme asi 6 minut.
  • 2
    Omyté filé z okouna rozkrájíme na kousky. Zeleninový vývar povaříme s vínem a v prochladlém nálevu necháme maso asi 8 minut uležet.
  • 3
    Rajčata i citron omyjeme a spolu s Mozzarellou pokrájíme na plátky.
  • 4
    Špenát scedíme a po okapání vložíme do olejem vymazané zapékací mísy. Filé i zbylé suroviny rozložíme na špenát a posypeme čerstvým tymiánem. Pokrm zapékáme v předehřáté troubě při 225 stupních Celsia asi 5 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.