Zapečené filé na špenátě
35 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůOkoun - filety
- 100mililitrůVíno bílé
- 3kusyRajčata
- 250gramůMozzarella
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžíceOlej stolní
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusCitrony
- 0,25litrVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
527 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
23 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Špenát omyjeme a necháme okapat. Oloupané cibule nakrájíme na plátky a necháme zesklovatět na másle. Přidáme špenát, sůl, pepř a pod pokličkou dusíme asi 6 minut.
- 2Omyté filé z okouna rozkrájíme na kousky. Zeleninový vývar povaříme s vínem a v prochladlém nálevu necháme maso asi 8 minut uležet.
- 3Rajčata i citron omyjeme a spolu s Mozzarellou pokrájíme na plátky.
- 4Špenát scedíme a po okapání vložíme do olejem vymazané zapékací mísy. Filé i zbylé suroviny rozložíme na špenát a posypeme čerstvým tymiánem. Pokrm zapékáme v předehřáté troubě při 225 stupních Celsia asi 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.