Zapečené gnocchi s ovčím sýrem
55 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 1kusBobkový list
- 400mililitrůMléko polotučné
- 120gramůPolenta
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2lžičkySýr Parmezán
- 30gramůMáslo čerstvé
- 5gramůHořčičné semínko
- 3gramyMuškátový oříšek
- 85gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
959 mg
Postup přípravy
- 1Mléko přivedeme k varu, přidáme rozpůlenou cibuli a bobkový list. Krátce povaříme a vyjmeme cibuli i list. Přisypeme polentu, osolíme a opepříme. Na mírném plameni vaříme 15-20 minut, dokud není těsto velmi husté. Poté hrnec sejmeme z plotny, přimícháme nastrouhaný parmezán, polovinu másla, hořčici a muškátový oříšek.
- 2Těsto podélně rozetřeme na plechu tak v tloušťce 1 cm. Necháme je vychladit a poté nožem nakrájíme na čtverečky.
- 3Gnocchi rozložíme do vymaštěného žáruvzdorného pekáčku a posypeme ovčím sýrem.
- 4Gnocchi pokapeme máslem. Vložíme je do trouby a pečeme 15 minut při teplotě 180 °C . Potom je grilujeme, dokud horní vrstva není křupavá. Podáváme ještě horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.