Zapečené gnocchi s ovčím sýrem

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
959 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko přivedeme k varu, přidáme rozpůlenou cibuli a bobkový list. Krátce povaříme a vyjmeme cibuli i list. Přisypeme polentu, osolíme a opepříme. Na mírném plameni vaříme 15-20 minut, dokud není těsto velmi husté. Poté hrnec sejmeme z plotny, přimícháme nastrouhaný parmezán, polovinu másla, hořčici a muškátový oříšek.
  • 2
    Těsto podélně rozetřeme na plechu tak v tloušťce 1 cm. Necháme je vychladit a poté nožem nakrájíme na čtverečky.
  • 3
    Gnocchi rozložíme do vymaštěného žáruvzdorného pekáčku a posypeme ovčím sýrem.
  • 4
    Gnocchi pokapeme máslem. Vložíme je do trouby a pečeme 15 minut při teplotě 180 °C . Potom je grilujeme, dokud horní vrstva není křupavá. Podáváme ještě horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.