Zapečené kupe s mrkví

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
838 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
48 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mleté syrové kuřecí maso, cibuli a mrkev opékáme nasucho za stálého míchání na pánvi s nepřilnavým povrchem zhruba 5 minut.
  • 2
    Kuře a zeleninu zaprášíme moukou, zmírníme oheň a směs opékáme asi 2 minuty.
  • 3
    Postupně vmícháme rajčatový protlak a kuřecí vývar, 15 minut mírně dusíme. Přidáme dle chuti sůl, pepř a tymián.
  • 4
    Kuřecí maso se zeleninou upravíme do zapékací misky a necháme vychladnout.
  • 5
    Bramborovou kaši osolíme o něco více než obvykle a rovnoměrně ji rozdělíme na prochladlou směs zeleniny a kuřecího masa. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrm zapékáme v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 20 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.