Zapečené kupe s mrkví
65 min.
Ingredience
- 500gramůMaso mleté - mix
- 1kusCibule
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyMrkev kořen
- 90gramůSýr Ementál (Primátor)
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 30gramůTymián čerstvý
- 900gramůBramborová kaše
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 15mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
838 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
48 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mleté syrové kuřecí maso, cibuli a mrkev opékáme nasucho za stálého míchání na pánvi s nepřilnavým povrchem zhruba 5 minut.
- 2Kuře a zeleninu zaprášíme moukou, zmírníme oheň a směs opékáme asi 2 minuty.
- 3Postupně vmícháme rajčatový protlak a kuřecí vývar, 15 minut mírně dusíme. Přidáme dle chuti sůl, pepř a tymián.
- 4Kuřecí maso se zeleninou upravíme do zapékací misky a necháme vychladnout.
- 5Bramborovou kaši osolíme o něco více než obvykle a rovnoměrně ji rozdělíme na prochladlou směs zeleniny a kuřecího masa. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrm zapékáme v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 20 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.