Zapečené makarony s více druhy sýrů
55 min.
Ingredience
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 4litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 100gramůStrouhanka
- 1lžičkaHořčice v prášku
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 400mililitrůMléko polotučné
- 175gramůSýr Čedar
- 100gramůMozzarella
- 60gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
18 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody do poloměkka, scedíme a protřeseme.
- 2V pánvi rozpustíme 25g másla a vmícháme do něj strouhanku. Odstavíme z plotny.
- 3V kastrole zpěníme zbylé máslo, vmícháme hladkou mouku a po chvíli hořčici v prášku a špetku muškátového oříšku. Odstavíme z plotny a do jíšky zvolna vešleháme ohřáté mléko. Na plotně potom přivedeme za stálého šlehání k varu a povaříme 2-3 minuty do zhoustnutí. Odstavíme z plotny.
- 4Do omáčky vmícháme nejdříve nastrouhaný čedar, potom makarony a nakonec na kostičky nakrájenou mozzarellu.
- 5Zapékací mísu vymažeme kouskem másla a vložíme do ní připravenou směs. Povrch uhladíme, posypeme strouhankou a nastrouhaným parmezánem.
- 6Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Vyjmeme, necháme chvíli odpočinout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.