Zapečené makarony s více druhy sýrů

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
18 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody do poloměkka, scedíme a protřeseme.
  • 2
    V pánvi rozpustíme 25g másla a vmícháme do něj strouhanku. Odstavíme z plotny.
  • 3
    V kastrole zpěníme zbylé máslo, vmícháme hladkou mouku a po chvíli hořčici v prášku a špetku muškátového oříšku. Odstavíme z plotny a do jíšky zvolna vešleháme ohřáté mléko. Na plotně potom přivedeme za stálého šlehání k varu a povaříme 2-3 minuty do zhoustnutí. Odstavíme z plotny.
  • 4
    Do omáčky vmícháme nejdříve nastrouhaný čedar, potom makarony a nakonec na kostičky nakrájenou mozzarellu.
  • 5
    Zapékací mísu vymažeme kouskem másla a vložíme do ní připravenou směs. Povrch uhladíme, posypeme strouhankou a nastrouhaným parmezánem.
  • 6
    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Vyjmeme, necháme chvíli odpočinout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.