Zapečené maso s mraženou zeleninou
65 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 400gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 250gramůKuřecí prsa
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 120gramůSýr Eidam cihla 30%
- 40gramůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
38 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Vápník
4 g
Postup přípravy
- 1Na polovině másla usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní smetanu a alespoň 15 minut za stálého míchání na mírném plameni vaříme. Poté necháme vychladnout. Mraženou zeleninu prolijeme vodou, necháme okapat a na zbylém másle osmažíme. Maso nakrájíme na kousky a osmažíme na oleji. Sýr nastrouháme nahrubo.
- 2Do zchladlé smetanové omáčky zašleháme celá vejce, vmícháme prochladlou zeleninu, maso, osolíme a opepříme.
- 3Směsí naplníme zapékací mísu, kterou jsme vytřeli olejem, v předehřáté troubě zapečeme. Zhruba 5 minut před dopečením posypeme sýrem a necháme roztavit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.