Zapečené maso s mraženou zeleninou

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
38 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Vápník
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na polovině másla usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní smetanu a alespoň 15 minut za stálého míchání na mírném plameni vaříme. Poté necháme vychladnout. Mraženou zeleninu prolijeme vodou, necháme okapat a na zbylém másle osmažíme. Maso nakrájíme na kousky a osmažíme na oleji. Sýr nastrouháme nahrubo.
  • 2
    Do zchladlé smetanové omáčky zašleháme celá vejce, vmícháme prochladlou zeleninu, maso, osolíme a opepříme.
  • 3
    Směsí naplníme zapékací mísu, kterou jsme vytřeli olejem, v předehřáté troubě zapečeme. Zhruba 5 minut před dopečením posypeme sýrem a necháme roztavit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.