Zapečené matjesy s bramborami
65 min.
Ingredience
- 800gramůMatjesy - filet
- 6kusůVejce slepičí
- 1,2mililitryVoda pitná
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 80gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžícePetržel - nať
- Na brambory
- 1,2litryVoda pitná
- 850gramůBrambory
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
996 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
74 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
922 mg
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme a smícháme se žloutky a smetanou. Petrželovou nať jemně nasekáme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Do máslem vymazané zapékací mísy naskládáme polovinu brambor, matjesy a vejce. Směs posypeme petrželovou natí a zakryjeme druhou polovinou brambor.
- 3Pečeme zhruba 15 minut v předehřáté troubě, poté zalijeme sýrovou směsí a pečeme, až sýr zezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.