Zapečené matjesy s bramborami

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
996 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
74 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
922 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme a smícháme se žloutky a smetanou. Petrželovou nať jemně nasekáme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Do máslem vymazané zapékací mísy naskládáme polovinu brambor, matjesy a vejce. Směs posypeme petrželovou natí a zakryjeme druhou polovinou brambor.
  • 3
    Pečeme zhruba 15 minut v předehřáté troubě, poté zalijeme sýrovou směsí a pečeme, až sýr zezlátne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.