Zapečené ostružiny

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
658 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
37 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
10 g
Cukr
38 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ostružiny přebereme, důkladně omyjeme studenou vodou a necháme okapat. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na lupínky. V hrnku na mírném ohni rozpustíme máslo.
  • 2
    V míse smícháme ovesné vločky, lupínky mandlí, semínka slunečnice, mouku, skořici a moučkový cukr. Vše pak smícháme s rozpuštěným máslem.
  • 3
    Do zapékací mísy nasypeme ostružiny, promícháme je s kukuřičným škrobem a vanilkovým cukrem. Na ostružiny rozetřeme směs z ovesných vloček, zapékací mísu vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a necháme 20 až 25 minut zapékat.
  • 4
    Zapečené ostružiny podáváme se zmrzlinou, šlehačkou nebo zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.