Zapečené palačinky s tvarohovou nádivkou
55 min.
Ingredience
- Náplň
- 30gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCukr moučkový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 300gramůTvaroh měkký
- 1kusMandle
- 1špetkaVanilka mletá
- 1špetkaCitronová kůra
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 40gramůRozinky tmavé
- Na vymazání a zalití
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCukr kostkový
- 0,25litrMléko plnotučné
- Těsto
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 0,25litrMléko plnotučné
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
32 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nasypeme mouku smíchanou se solí a nastrouhanou citronovou kůrou. Zalijeme v mléce rozmíchaným vejcem a umícháme řídké těsto.
- 2Pánev vymažeme rozpuštěným máslem, po lžícíh naléváme těsto a opečeme po obou stranách.
- 3Omelety potřeme tvarohovou nádivkou, zatočíme, každou přepůlíme a narovnáme do vymazaného pekáče. Zalijeme mlékem, ve kterém rozmícháme žloutek a kostku cukru a v rozpálené troubě zapečeme.
- 4Hotové rozložíme na mísu, posypeme cukrem a podáváme.
- 5Na nádivku smícháme všechny uvedené ingredience a z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.