Zapečené penne s kuřecím masem
75 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 350gramůTěstoviny Penne
- 60mililitrůOlej olivový
- 60gramůCibule
- 60gramůMrkev kořen
- 70gramůAnglická slanina
- 250gramůCuketa
- 450gramůOmáčka rajčatová
- 100gramůZakysaná smetana
- 200gramůSýr Čedar
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
33 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.
- 2Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky a prudce osmažíme na oleji tak, aby na povrchu zhnědlo, ale uvnitř zůstalo nepropečené. Osušíme je na papírovém ubrousku. Do hrnce dáme nakrájenou cibuli, kolečka mrkve a proužky slaniny a smažíme je asi 10 minut. Přidáme nakrájenou cuketu a rajčatovou omáčku, přivedeme k varu
- 3a 5 minut zvolna vaříme. Omáčku odstavíme. Těstoviny a kuřecí maso vložíme do omáčky, osolíme, opepříme, přidáme zakysanou smetanu, promícháme a upravíme do mělké zapékací mísy. Povrch posypeme sýrem a pečeme při 180°C asi 20 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.