Zapečené pivní špekáčky

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1236 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
97 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou cibuli s česnekem pokrájíme na plátky. Omytá rajčata nakrájíme na kolečka, dáme je do mísy, osolíme, opepříme bílým pepřem, ochutíme cukrem a pokapeme olivovým olejem. Omyté papriky rozkrojíme na čtvrtky a zbavíme jadýrek.
  • 2
    Špekáčky sloupneme ze střívek a rozkrájíme je na poloviny. Rozkrojené strany posypeme pomletým pepřem 4 barev a střídavě je potřeme kečupem a hořčicí. Pekáček vytřeme sádlem a položíme na něj špekáčky rozkrojenou stranou navrch. Papriky vložíme s rajčaty mezi špekáčky a vše posypeme cibulí s česnekem. Nakonec vše zalijeme pivem. Zakryjeme poklicí a dáme do předem vyhřáté trouby péct.
  • 3
    Pečeme při 220°C přibližně 35-45 minut.
  • 4
    Horké podáváme s rohlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.