Zapečené pivní špekáčky
55 min.
Ingredience
- 12kusůŠpekáčky
- 4kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyRajčata
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř bílý
- 3špetkyCukr krupice
- 1lžíceOlej olivový
- 3kusyPaprikové lusky čerstvé
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 2lžíceKečup
- 2lžíceHořčice
- 2lžíceSádlo škvařené
- 3decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 8kusůRohlíky bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1236 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
97 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou cibuli s česnekem pokrájíme na plátky. Omytá rajčata nakrájíme na kolečka, dáme je do mísy, osolíme, opepříme bílým pepřem, ochutíme cukrem a pokapeme olivovým olejem. Omyté papriky rozkrojíme na čtvrtky a zbavíme jadýrek.
- 2Špekáčky sloupneme ze střívek a rozkrájíme je na poloviny. Rozkrojené strany posypeme pomletým pepřem 4 barev a střídavě je potřeme kečupem a hořčicí. Pekáček vytřeme sádlem a položíme na něj špekáčky rozkrojenou stranou navrch. Papriky vložíme s rajčaty mezi špekáčky a vše posypeme cibulí s česnekem. Nakonec vše zalijeme pivem. Zakryjeme poklicí a dáme do předem vyhřáté trouby péct.
- 3Pečeme při 220°C přibližně 35-45 minut.
- 4Horké podáváme s rohlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.