Zapečené plněné hřebenatky
45 min.
Ingredience
- 12kusůHřebenatka
- 3lžíceOlej olivový
- 350gramůTěstoviny konzumní
- 1,5decilitryVývar rybí
- 1kusCibule
- 2kusyCitrony
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 225gramůSýr Parmezán
- 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
35 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hřebenatky vyjmeme z lastur, oškrábeme nečistoty a odstraníme žábry, srdce a střívko. Ponecháme bílou část a oranžovou část. Maso a žlázy uvolníme z lastur. Lastury vymyjeme a vysušíme, položíme je na pečicí plech, vymažeme dvěma třetinami olivového oleje a dáme stranou.
- 2Lehce osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme do ní těstoviny a zbytek olivového oleje a vaříme je 10 minut. Poté scedíme a do každé lastury dáme lžíci těstovin.
- 3Do zapékací mísy dáme hřebenatky, pokrájenou cibuli, rybí vývar a osolíme a opepříme. Zakryjeme a v předehřáté troubě pečeme 8 minut při teplotě 180 stupňů. Poté vyndáme z trouby a hřebenatky dáme do lastur. Do každé lastury přidáme lžíci vypečené tekutiny, zastříkneme citronovou šťávou, zalijeme trochou smetany a posypeme nastrouhaným parmezánem.
- 4Hřebenatky dáme do trouby na 4 minuty při teplotě 230 stupňů.
- 5Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.