Zapečené plněné hřebenatky

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
35 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hřebenatky vyjmeme z lastur, oškrábeme nečistoty a odstraníme žábry, srdce a střívko. Ponecháme bílou část a oranžovou část. Maso a žlázy uvolníme z lastur. Lastury vymyjeme a vysušíme, položíme je na pečicí plech, vymažeme dvěma třetinami olivového oleje a dáme stranou.
  • 2
    Lehce osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme do ní těstoviny a zbytek olivového oleje a vaříme je 10 minut. Poté scedíme a do každé lastury dáme lžíci těstovin.
  • 3
    Do zapékací mísy dáme hřebenatky, pokrájenou cibuli, rybí vývar a osolíme a opepříme. Zakryjeme a v předehřáté troubě pečeme 8 minut při teplotě 180 stupňů. Poté vyndáme z trouby a hřebenatky dáme do lastur. Do každé lastury přidáme lžíci vypečené tekutiny, zastříkneme citronovou šťávou, zalijeme trochou smetany a posypeme nastrouhaným parmezánem.
  • 4
    Hřebenatky dáme do trouby na 4 minuty při teplotě 230 stupňů.
  • 5
    Poté ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.