Zapečené rizoto s uzeninou
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůRýže loupaná
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 200gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 200gramůSalám měkký
- 150gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1litrVoda pitná
- 2lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
22 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve studené vodě propereme rýži a horkou vodou spaříme. Necháme okapat.
- 2Oloupeme a nakrájíme cibuli, zpěníme ji na rozpáleném oleji (1 polévková lžíce) v hrnci. Zaprášíme paprikou, vysypeme rýži a zalijeme dvojnásobným množstvím vody, osolíme, přivedeme k varu a dusíme na mírném ohni do měkka.
- 3Na malé kostičky nakrájíme uzeninu, rozehřejeme na pánvi zbylý olej a do červena osmahneme uzeninu.
- 4Slijeme a necháme okapat hrášek.
- 5Nastrouháme tvrdý sýr, polovinu sýra smícháme se smetanou.
- 6Do uvařené rýže vmícháme osmahnutou uzeninu a okapaný hrášek, přidáme smetanu se sýrem.
- 7Do vymazané zapékací mísy dáme rizoto, posypeme zbytkem sýra a 30 minut zapečeme ve vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.