Zapečené rizoto s uzeninou

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
22 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve studené vodě propereme rýži a horkou vodou spaříme. Necháme okapat.
  • 2
    Oloupeme a nakrájíme cibuli, zpěníme ji na rozpáleném oleji (1 polévková lžíce) v hrnci. Zaprášíme paprikou, vysypeme rýži a zalijeme dvojnásobným množstvím vody, osolíme, přivedeme k varu a dusíme na mírném ohni do měkka.
  • 3
    Na malé kostičky nakrájíme uzeninu, rozehřejeme na pánvi zbylý olej a do červena osmahneme uzeninu.
  • 4
    Slijeme a necháme okapat hrášek.
  • 5
    Nastrouháme tvrdý sýr, polovinu sýra smícháme se smetanou.
  • 6
    Do uvařené rýže vmícháme osmahnutou uzeninu a okapaný hrášek, přidáme smetanu se sýrem.
  • 7
    Do vymazané zapékací mísy dáme rizoto, posypeme zbytkem sýra a 30 minut zapečeme ve vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.