Zapečené rybí filé se smetanou a bramborami
45 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory vařené ve slupce
- 400gramůFilé rybí
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 5mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 10gramůHořčice Dijonská
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůŠalotka
- 25gramůMáslo čerstvé
- 30gramůKopr čerstvý
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
36 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, rybí filé rozkrájíme na větší čtverečky, šalotky oloupeme, pokrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, kopr posekáme na jemno. V misce smícháme citronovou šťávu, worcester, hořčici, sůl, pepř a touto směsí potřeme rybí filé. Necháme 10 minut uležet.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku a orestujeme. Přidáme filé, kopr a smažíme asi 5 minut. Pekáček vymažeme máslem, na dno vyskládáme polovinu brambor, navrch položíme rybí směs z pánve, zakryjeme zbylými bramborami, zalijeme smetanou s rozkvedlanými vejci, přikryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 15 minut. Sundáme alobal a dopečeme ještě 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.