Zapečené rybí filé se smetanou a bramborami

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
36 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, rybí filé rozkrájíme na větší čtverečky, šalotky oloupeme, pokrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, kopr posekáme na jemno. V misce smícháme citronovou šťávu, worcester, hořčici, sůl, pepř a touto směsí potřeme rybí filé. Necháme 10 minut uležet.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku a orestujeme. Přidáme filé, kopr a smažíme asi 5 minut. Pekáček vymažeme máslem, na dno vyskládáme polovinu brambor, navrch položíme rybí směs z pánve, zakryjeme zbylými bramborami, zalijeme smetanou s rozkvedlanými vejci, přikryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 15 minut. Sundáme alobal a dopečeme ještě 5 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.