Zapečené skopové maso se zelím
110 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 40gramůOlej stolní
- 2kusyBobkový list
- 500gramůSkopová plec
- 2stroužkyČesnek
- 800gramůZelí hlávkové bílé
- 200gramůRajčata
- 1lžičkaSůl
- 4decilitryVývar z hovězích kostí
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
42 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso a oloupanou cibuli nakrájíme na kostky a osmahneme na tuku. Přidáme mletou papriku, utřený česnek a bobkový list, osmažíme, zalijeme trochou vývaru a osolíme. Vše dusíme asi 30 minut.
- 2Do nákypové formy urovnáme ve vrstvách maso, nahrubo nakrájené zelí a oloupaná, na plátky nakrájená rajčata. Zalijeme zbylým vývarem, přisolíme a upečeme doměkka. V hotovém pokrmu má být odpařená všechna tekutina. Podáváme ihned.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.