Zapečené smažené lilky
35 min.
Ingredience
- 50gramůSýr Eidam cihla 30%
- 250gramůLilek
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 30gramůOlej rostlinný
- 2kusyVejce slepičí
- 2špetkySůl
- 10gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
25 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté a oloupané lilky nakrájíme na silnější plátky, osolíme špetkou soli a obalíme v mouce. Sýr nastrouháme. Plátky lilku osmažíme na 2/3 oleje. Zapékací misku vytřeme zbylým olejem, klademe do ní po vrstvách usmažené plátky lilku, nastrouhaný sýr, rajčatový protlak a znovu plátky lilku. Na závěr vše zalijeme vejci rozšlehanými se špetkou soli a v předehřáté troubě zapečeme, až se vejce srazí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.