Zapečené tagliatelle s ricottou
50 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 600gramůSýr Ricotta
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 1,5lžíceVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- Na těstoviny
- 500gramůTagliatelle
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- Na zapékání
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 60gramůSýr Parmezán
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1003 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
52 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
31 mg
Cukr
568 mg
Postup přípravy
- 1Tagliatelle vložíme do vroucí osolené vody a vaříme na skus. Tagliatelle scedíme a necháme okapat. V misce promícháme ricottu s vroucí vodou, solí a muškátovým oříškem dohladka.
- 2Do olejem vymazané zapékací mísy vrstvíme střídavě tagliatelle a sýrovou omáčku tak, aby navrchu byla omáčka. Směs posypeme parmezánem, poklademe lístky másla a zapékáme v předehřáté troubě zhruba 30 minut při teplotě 180 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.