Zapečené telecí řízky s cibulí a smetanou
45 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 5kusůCibule
- 120gramůSýr Eidam uzený 45%
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůSádlo škvařené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
45 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme nahrubo. Pekáč vymažeme (30 g) sádlem.
- 2Na sádle (70 g) usmažíme řízky z obou stran dozlatova. Dno pekáče vyložíme polovinou cibule, na ni položíme řízky a přikryjeme druhou polovinou cibule. Směs zalijeme vývarem a v předehřáté troubě pečeme, až se vývar vydusí. Poté směs posypeme sýrem a necháme ho v troubě roztavit. Na závěr směs zalijeme smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.